WIE BEN IK?

Mijn naam is Marion de Koning, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik werk met veel plezier bij het Openbaar Ministerie en ben binnen de gemeente Boxtel (Noord-Brabant) onder andere actief als bestuurslid bij een organisatie die evenementen organiseert voor de inwoners.

Waarom ben ik begonnen met vrijwilligerswerk in Tanzania?
Ik ben met een omweg in Tanzania terechtgekomen. Het begon met een rondreis door Sri Lanka met mijn gezin. De reis was georganiseerd door mensen die met hun particuliere stichting erg actief zijn in dat land en zij namen ons mee naar hun vrijwilligersprojecten. Dankzij de vrijwilligers konden veel kinderen een opleiding volgen en leren om in hun levensonderhoud te voorzien. Ik zag daar met eigen ogen hoe deze particuliere initiatieven de afgelopen jaren voor veel gezinnen en kinderen het verschil maakten. Deze ervaring liet een diepe indruk op mij achter.

Hoe ben ik op het idee van dit project gekomen?
Op internet zocht ik een organisatie die zich met dit soort activiteiten bezighoudt. Mijn voorkeur ging uit naar Afrika omdat ik daar simpelweg nog nooit was geweest. Op een gegeven moment kwam ik uit bij een maatschappelijk project in Arusha, Tanzania. Ik ging daar als vrijwilliger naartoe, woonde in bij een gezin en hielp mee op een basisschool. In deze periode leerde ik de Tanzaniaanse cultuur van dichtbij kennen. Wat een ongelofelijk indrukwekkende ervaring was dat! Toen ik Ronald Mtui ontmoette, ben ik samen met hem op zoek gegaan naar waar precies behoefte aan is en waar ik me met mijn werk- en levenservaring voor kan inzetten. Ronald ontdekte al snel dat de Ashari basisschool iemand nodig had die met computers bekend is. Kinderen met kennis van computers hebben namelijk een voorsprong op de krappe arbeidsmarkt van Tanzania. Samen met onze pas opgerichte stichting All For The Future hebben we het plan opgepakt om in deze behoefte te voorzien.

Hoe bied ik ondersteuning aan onderwijs en families?
All For The Future werkt nauw samen met lokale vrijwilligers zoals Overa Seka Sahlber en Rhoda Shoa, omdat zij weten waar de nood het hoogst is. Hierbij kan het om zowel kleine als grotere investeringen gaan. Niet alleen in mensen maar ook in materiaal. Het computerlokaal van de basisschool in Ashira was bijvoorbeeld gesloten, omdat veel computers niet compleet waren en geüpdatet moesten worden. Samen met Ronald en Victor Kisuma hebben we geïnventariseerd wat de status van de computers was en besloten we om ze te herstellen en updaten. Alle betalingen worden door mij persoonlijk gedaan met kwitanties als betaalbewijzen. Ik wil dat de stichting helder en inzichtelijk is en dat er geen twijfel of onduidelijkheid over de financiën bestaat.

Hoe zie ik de toekomst van All For The Future?
Het ondersteunen van basisscholen en alleenstaande moeders is slechts het begin. We hopen uit te kunnen breiden naar meerdere scholen en wellicht ook naar andere projecten zoals meer scholing voor kinderen. Zij kunnen deze kennis op hun beurt weer doorgeven aan de volgende generatie. Hiermee hopen we een soort sneeuwbaleffect te realiseren. Ten slotte willen we ook graag samenwerken met andere stichtingen.

Hoe kunnen mensen All For The Future steunen?
De makkelijkste manier om All For The Future te steunen is met een donatie. Alle kleine beetjes helpen om zowel huidige als nieuwe initiatieven op het gebied van onderwijs, medische zorg en economische empowerment te blijven financieren. Op onze donatiepagina kan je lezen hoe je kan doneren en waar we jouw financiële steun voor gebruiken.